En Steampunk dukketeaterforestilling for unge og voksne om menneskets komplicerede kærlighed til maskiner. Baseret på en novelle af den prisvindende svenske forfatter Karin Tidbeck.

 

Fortællingen

Lægen Frantz Hiller forgaber sig i luftskibet Beatrice på verdensudstillingen i Berlin. Da det viser sig, at hun er en prototype og ikke er til salg, må Frantz ty til andre midler. Han køber en kopi, navngiver hende Beatrice II og rykker ind i en hastigt lejet lagerhal med sin nyanskaffelse.
På samme tid forelsker Anna Goldberg, datter af en bogtrykker, sig i den prægtige dampmaskine Hercules. Hun køber ham på stedet og lejer også en lagerhal. Da hun dukker op, viser det sig at hallen allerede er optaget af Frantz og hans luftskib.
Konflikten lurer, men da Frantz og Anna opdager deres fælles kærlighed til maskiner, enes de om at dele hallen som gode naboer.
Følelserne vokser i lagerhallens mørke. Scenen er hermed sat for fortællingen om den store, altopslugende lidenskab og dens pris.

To dukkespillere fortæller uden et ord historien om Frantz og Anna og fremmaner et poetisk og sensuelt steampunkunivers med skygger, musik, roterende mekanik og dunkende maskiner.
Musikken er komponeret specielt til forestillingen, og spilles bl.a på den unikke Bornholmerviolin.
I “Beatrice” har den svenske forfatter Karin Tidbeck skabt et surrealistisk og tragikomisk univers, hvor maskiner og mennesker kan elske, hade og dø – og formere sig på bizarre, organiske måder.
Karin Tidbeck debuterede i 2010 og har høstet international anerkendelse for sine noveller. Hun er bl.a. på Locus Recommended Reading list 2012, og har modtaget The 2013 Crawford Memorial Award.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

%d bloggers like this: