En Drøm – Skabt af Skrald

Omgivet af mørke ser du et lysende ovalt rum. Går du nærmere kan du høre sære lyde og se underlige skygger der bevæger sig mekanisk i skiftende mønstre. Hvad er der derinde? 

Hvad er Skyggespil?

Skyggespil arbejder med æstetikken i hverdagsobjekter; brugsgenstande som alle kender og sjældent opfatter som æstetiske.

Skyggespil kan du lade din egen skygge blive en del af kunstværket eller gå på opdagelse og finde ud af hvad der skaber hvilke lyde og skygger.

Skyggespil er en lys og lydinstallation der henvender sig både rumligt, visuelt og lydligt til børn og voksne.

Skyggespil er udviklet på Statens værksteder for kunst.
I 2015 kunne den opleves på Bornholms Kulturuge og Define Electronic Music Festival.

Ved hjælp af et 25 meter cirkulært lærred, 4 specialbyggede lamper og 12 roterende pladetallerkener med påsatte hverdags-objekter skabes et sanseligt og mekanisk univers af lys, lyd og skygger.

Kunstnerne bag

Andreas Busk er komponist og lydkunstner. Han har i en lang årrække beskæftiget sig med alternative lydkilder og lydinstallationer i både analoge og digitale verdener. Som komponist laver han alt fra partiturmusik til opera til soundtracks til computerspil.

Sarah Piyannah Cederstrand er scenograf og dukkebygger. Hun er optaget af scenografier som visuelt ladede rum der omslutter og interagerer med publikum. Hun arbejder med skygger og projektioner på forskellige materialer. Desuden underviser Sarah scenekunststuderende på Malmö högskola og er kunstnerisk leder af Tidsrum.

Praktisk

  • Installationens str.:7m. x 8m. x 2,7m. (BxDxH)
  • Rummets minimumsstr.:11m. x 12m. x 2,8m.
  • Opstillingstid: 4 timer 2 personer
  • Nedtagningstid: 3 timer 2 personer
  • Tekniske specifikationer: 230 V og 400 V (3 x 16 A)
  • Mørkelægning påkrævet.
  • Fungerer bedst i et aflukket rum hvor der ikke er lyd fra andre aktiviteter.
%d bloggers like this: